Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Geen verhoging van de gasprijzen

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen David Abiamofo deelt mee dat er geen verhoging is van de gasprijzen. David benadrukt wel dat de overheid voor SRD 90 miljoen subsidieert en dat de consument daardoor inderdaad veel te weinig betaalt voor gas.

Mits er een verhoging zou komen dan zou dat eerst afgesproken worden met de sociale partners en ook de gemeenschap aldus David. Het ministerie van Economische Zaken zou formeel ook toestemming moeten geven. Ik moet aangeven dat het subsidiebedrag vorig jaar rondom de SRD 90 miljoen voor Ogane was aldus David. Dus wat wij nu betalen voor gas is ver beneden de kostprijs.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen