Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

We gaan richting de piek, plotselinge explosie Covid-19 in Suriname

Gisteren tijdens de persconferentie, maakte de nieuwe Managementteam van Covid-19 dat er gehouden dient te worden aan de covid-19 maatregelen. Aangezien er geen contact gemaakt kan worden met niet bereikbare positieve personen, kan dit lijden tot een enorme stijging van de aantal besmettingen.

Radjesh Orie, waarnemend hoofd van de afdeling Epidemiologie bij het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg geeft aan dat er een drastische toename kan plaatsvinden van de besmettingen.

Volgens Stephen Vrede bestaat er een groot kans bij het overlijden van 60+ personen besmet met dit virus. Het aantal besmettingen vindt plaats in de middelbare leeftijdsgroep. Waarbij 2 districten het meest zijn aangetroffen, Marowijne en Paramaribo.

Er is sprake van lokale verspreiding, waarbij personen elkaar onbewust besmetten. Het testen gaat door zodat de positief geteste personen in isolatie geplaatst kunnen worden.

Wees sociaal en houdt aan de regels, draag een mondkapje of neusbedekking om jou en je medemens te beschermen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen