Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Vermoedelijk vervolging van Hoefdraad in zaak CBvS

Gistermiddag heeft de Nationale Assemblee een hernieuwde vordering tot het in staat van beschuldiging stellen van de oud-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad gekregen door de procureur-generaal (PG) mr. Roy Baidjnath Panday.


Vorige week werd de directie van de Centrale Bank Faranaaz Alibaks Hausil ook aangehouden, waarbij van Trikt en Hoefdraad ook in verzekering zijn gesteld voor verdere onderzoek inzake CBvS kwestie. Hausil wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben maken van oplichting. Deze drie worden verdacht het Bankwet en de Anti Corruptiewet te hebben geschonden.
De hernieuwde vordering is gebaseerd op de wettelijke mogelijkheid, opgenomen in de Wet in Staat van Beschuldiging en Vervolging politieke ambtsdragers en mede gelet op de tot nu toe verkregen resultaten in het onderhavig strafrechtelijk onderzoek. Volgens het verzoek van (PG) mr. Roy Baidjnath Panday kan het mogelijk zijn dat het maken van de strafzaak de hernieuwde vordering tot een eind kan brengen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen