Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Veel obstakels onderwijsproces voor toets- en examenklassen

Na drie maanden stilgelegen te hebben vanwege de lockdown in verband met Covid-19 hebben de leerlingen en studenten van de voj- en vos de onderwijs weer hervat op 13 juli voor de examenklassen. Het onderwijsproces leidt tot 24 juli. Uit de informatie wordt gebleken dat er veel obstakels zijn die niet goed doorlopen.


Landelijk zijn er tientallen leerlingen en studenten betrokken bij dit opkomst van de schoolbevolking. Er wordt landelijk geschat tussen de tachtig en negentig procent onderwijs. Er zijn studenten die vanwege huiselijke en financiële omstandigheden niet kunnen deelnemen. Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling geeft aan dat er wel studenten zijn die offers brengen om dit schooljaar af te maken. Het online- onderwijs dat deel uitmaakt van de onderwijs hervatting heeft te kampen met veel problemen dan het klassikaal onderwijs.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen