Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Twee medewerkers van Newmont Suriname ook besmet met Covid-19

Bij het goudbedrijf Newmont in Suriname zijn 2 medewerkers besmet geraakt met het coronavirus. Het gaat om een man en een vrouwspersoon. De vrouw had enkele verschijnselen van het virus en na het testen bleek dat ze besmet was. Tot nu toe hebben deze besmettingen geen gevolg gehad op de productieactiviteiten van het goudbedrijf.

De werknemers zijn in zelf quarantaine geplaatst en worden door respectieve gezondheidsautoriteiten gecontroleerd. Waarnemend communicatiemanager Simone Verwey zegt dat ze gehoopt hadden dat er geen besmettingen zouden plaats vinden, maar desondanks alle verzorgingsmaatregelen te doen dan nog het bedrijf binnengedrongen. De goudsector is één van de economische sectoren die hard is getroffen door de corona pandemie. Net als de productie bij Rosebel Goldmines dat wekenlang stilgelegd werd nadat een aantal medewerkers besmet raakte op Covid-19. 

Verwey zegt dat de situatie bij Newmont Suriname onder controle is. Het eerste geval heeft zich on site, op de plant, voorgedaan. Uit voorzorg zijn - aan de hand van contact tracing - een aantal medewerkers naar Paramaribo waar zij onder begeleiding van het BOG in quarantaine zijn. Daarnaast werd het tweede geval ontdekt bij een medewerker die na rotatie van zijn break op de werkplek was teruggekeerd. Deze persoon is buiten het bedrijf besmet geraakt.

Om de ziekte niet te voorkomen zijn op basis van de geldende protocollen die Newmont Suriname hanteert alle locaties waar de besmette medewerkers zijn geweest onmiddellijk gedesinfecteerd. Ook zijn alle equipment en apparatuur op die locaties ontsmet. Vanaf de ziekte in het land is uitgebroken wordt de temperatuur van de medewerkers twee keer per dag opgenomen. Ook zijn er in verschillende bedrijfsruimten zoals de mess hall, bar en aan de eettafels plexiglas afscheidingen aangebracht.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen