Suriname krijgt ondersteuning van Trump, de Amerikaanse regering om schulden af te lossen

President van Verenigde Staten van Amerika Donald Trump zal Republiek Suriname ondersteunen bevestigd Mike Pompeo, de amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Dit gaf hij aan in een gesprek met de nieuwe president van Suriname.

Er zullen oplossingen gezocht worden voor het aflossen van de schulden door de Amerikaanse staat. Internationaal Monetair Fonds (IMF) en het verder zoeken naar noodzakelijke ontwikkelingsfondsen bij de multilaterale banken zoals de International Development Bank (IDB) en de Wereldbank.De Verenigde Staten zijn bereid ons land te ondersteunen bij het vinden van passende 

President Santokhi van Suriname en minister Pompeo van VS gaan een samenwerking aan dat goed is voor de politieke en maatschappelijke stabiliteit van beide partijen. Er worden maar mogelijkheden bekeken om samen te werken met de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) alsook de Caribische Gemeenschap (Caricom).


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik denk niet meneer Desie Bouterse blij zal zijn, met deze nieuws. En nu zullen we zien hoe machtig oom Desie is met zijn bende. Ik denk dat ook Desie zich zal hebben voorbereid ,wanneer hij wordt opgehaald,hij zal zeker ook vluchten, maar voor Bouta gaat het niet zo makkellijk zijn om op de vlucht te gaan. We moeten niemand onderschatten. Bouta heeft geen macht meer,al zijn vrienden die ook schuldig zijn, ze worden allemaal stuk voor stuk aangepakt.

    BeantwoordenVerwijderen