Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Rosebel start donderdag weer met productie

Het goudbedrijf Rosebel Gold Mines dat vanaf 12 juni hun werk plat hadden gelegd, starten donderdag weer met productie. Nadat personeelsleden van Rosebel positief werden getest op Covid-19, kwamen de andere leden in beraad en legden het werk plat bij het goudbedrijf.

In samenspraak met de bemiddelingsraad en het Nationale Covid-19 Management Team is een overeenstemming bereikt om een herstart te maken.Er zijn maatregelen doorgegeven waaraan akkoord is gegaan om weer van start te gaan. Rosebel en de bond hebben bij de Bemiddelingsraad hebben geen overeenstemming bereikt over het uitbetalen van personeel salarissen over de niet gewerkte dagen. Er zullen veiligheidsmaatregelen getroffen worden om Covid-19 besmettingen te voorkomen als bij de medewerkers en contractors.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen