Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Rond 1500 gepensioneerden van parastatale bedrijven niet in aanmerking voor verhoging pensioen

Sedert vorig jaar hebben deels van gepensioneerden uit parastatale bedrijven, geen verhoging ontvangen zoals werd beloofd. Het gaat zeker om 1500 mensen staan op dit lijstje. Inmiddels is dat gecorrigeerd dat de ministers en krijgen deze gepensioneerden ook een herwaardering.


Personen die al jaren hebben gewerkt bij deze bedrijven hadden vernomen geen recht te hebben op verhoging. Dit was moeilijk te accepteren want deze personen hebben op hun beurt wel premie afgedragen aan het Pensioenfonds.

Het laatste gesprek hierover was in maart met een delegatie onder leiding van raadsadviseur Jules Wijdenbosch. Hoewel het nog niet duidelijk is vanaf wanneer de groep over het geld zal beschikken, noemt Wouden de goedkeuring een belangrijke stap. "Want zonder goedkeuring kun je niet tot uitbetaling overgaan."

De organisatie heeft deze kwestie diverse malen onder de aandacht gebracht van de vorige regering. Toen tussentijds vernomen werd dat vier andere bedrijven die ook niet in Fiso voorkomen de verhoging wél hebben ontvangen, heeft zij een brief gestuurd naar de ex-president om hem erop te attenderen dat dit oneerlijk is.

Ze laat weten dat het om "miljoenen" op maandbasis gaat. Ook de gepensioneerden hebben nog steeds niet de volle 20 maanden twk gehad; ze hebben nog 17 maanden tegoed. Er is een nieuwe regering en er zal gesproken moeten worden, dan zien we wel hoe dit op te lossen", zegt Wouden tegen de Ware Tijd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen