Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Politici STREI gaat in op naleving Anti-Corruptiewet

“Het respecteren en handhaven van alle wetgevingen, maar vooral de Anti-Corruptiewet. Zero corruption tolerance and no nonsense. Gelijkheidsbeginsel moet nu kunnen gelden voor een ieder in Suriname”, zegt Martin Atencio. Hij is de voorzitter van Algemeen Belangen Organisatie Suriname (ABOS) en gewezen DNA-kandidaat van de politieke partij STREI! in het district Commewijne. Als woordvoerder van de ABOS feliciteert Atencio de nieuwe regering. Om Suriname weer op te bouwen moet de regering volgens Atencio geen enkel vorm van corruptie accepteren. Zoals bekend is er sprake van corruptie zolang er functionarissen worden omgekocht door middel van geld, goederen of diensten om enig vorm van voordelen te verkrijgen.
Verder hoopt de politicus ook dat de nieuwe regering daadwerkelijk veranderingen brengt binnen de regeringsstructuur. Bij deze gaat het onder ander om alle gestolen gelden in de staatskas terug te brengen, het tot het verleden doen behoren van spookambtenaren en intrekking van hun benoeming beschikkingen, gelijke arbeidsvoorwaarden en handelingen in de particulieren sector, het keihard handhaven van wetgevingen voor alle sectoren, het in stand houden van de Trias Politica en het elimineren van corruptieve handelingen.

Gronduitgiftebeleid
Intensief en transparant gronduitgifte beleid uitvoeren conform de landhervormingsdecreten en alle gronden van groot grondbezitters of speculanten intrekken die in vervallen staat worden gelaten.

Goed en betaalbare gezondheidszorg
Het afschaffen van medische kosten bij verzekeringsmaatschappijen en het StaatsZiekenFonds (SZF). Het terugbrengen van de on- en minvermogendekaarten van Sozavo met strenge toezichtmaatregelen.

Goed en betaalbaar onderwijs
Betere onderwijssysteem. Het afschaffen van hoge inschrijvingskosten en het aanschaffen van betere schoolattributen.

Werkgelegenheid
Het creëren van werkgelegenheid in alle sectoren. Het stimuleren en ruimte bieden voor ondernemingsschap (agrarisch, mijnbouw, veeteelt, visserij etc.). Het bieden van gelijke rechten en behandelingen op het gebied van arbeid en juridische zaken.

Veiligheid terugbrengen
Veiligheid terugbrengen door het toepassen van strenge en keiharde maatregelen voor elke burger, zichtbare politieambtenaren 1×24 uur in alle straten en omgevingen.

SUN

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen