Minister Ramdin leidt Cariforum tot juni 2021

Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking Albert Ramdin is de nieuwe voorzitter van de Cariforum. Dit werd zojuist dinsdag middag bekendgemaakt.


De minister had dinsdag een tweede virtuele vergadering over de Post-Cotonou, waarbij Suriname op 1 juli voor een jaar een voorzitterschap kreeg in handen van de Cariforum. Het is een groep van Caribische landen die als counterpart dient voor de onderhandelingen met de Europese Unie (EU) met betrekking tot economische en technische samenwerking.

De Cotonou overeenkomst is het resultaat van jarenlange onderhandelingen. Het doel daarvan is om te komen tot een nieuwe overeenkomst tussen de Europese Unie en de Afrikaanse, Caribische en Pacificische landen. de onderhandelingen die plaatsvinden gaan over de mensenrechten, democratie, bestuur en samenlevingen waar de individuele burger centraal staat kunnen genieten. Verder wordt er vertelt over het milieu, de economie, duurzame groei, klimaatverandering, vrede en veiligheid aan de orde gesteld. De nieuwe overeenkomst gaat per 1 januari 2021.


Een reactie posten

0 Reacties