Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Minister Onderwijs: vermoedelijk drie dagen per week school, schoolradio -en televisie worden weer ingeschakeld

Marie Levens de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een bekende op dit gebied. Zij geeft in een gesprek aan dat er gewerkt zal worden zonder geld, omdat er geen geld aanwezig is. Voor inschrijvingen zullen er dispensaties aangevraagd worden.
Dispensatie houdt in zodat we covid in acht nemen en niet met groepen aankomen, waarbij de dispensatie zal dienen afkomstig van schoolleiders. Volgens de minister is het de schoolleider vrij toegestaan om zelf de beslissing te nemen voor wie wel en/of vallen onder de dispensatie. Het vergemakkelijken van inschrijvingen, zodat ouders niet urenlang voor de scholen hoeven te staan en hun kind een plaats vind bij de school.

Er wordt mogelijk overgegaan tot drie lesdagen per week en wordt schoolradio -en televisie wederom in gebruik gebracht. Volgens Levens is het niet beschikken van een schooluniform geen probleem, de kinderen kunnen in een T-shirt komen later een uniform aanschaffen.Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen