Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Giraal betalingsverkeer in Suriname is wel mogelijk, elektronisch bankieren wordt de norm

In Suriname wordt er meer gebruik gemaakt van girale transacties. Cashtransacties zijn eerder de norm dan uitzondering. Surinaamse banken beroepen zich erop grote uitdagingen te hebben bij de transitie van cash naar giraal om zaken te doen.
Door de recente Covid-19 situatie in Suriname is de vraag naar girale transactie enorm gegroeid. Zo ook het gebruik van betaling via het internet zeker 4 keer is vermeerderd. Giraal betalingsverkeer is wel mogelijk, maar elektronisch bankieren wordt de norm. De samenleving moet zich aanpassen aan de regels en elektronische betaalmogelijkheden, anders is de schade groot voor ons land.

Deze verandering kan ingrijpende gevolgen hebben voor de burgers, zoals potentiële ‘de-risking’ van klanten door banken. Het is daarom belangrijk dat banken hun klanten, waaronder ouderen en digibeten, begeleiden en trainen bij internetbankieren, bijvoorbeeld in de computerhoek van de bankhal. Daarnaast moeten banken hun bedrijfsvoering afstemmen op de toegenomen girale transacties.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen