Giraal betalingsverkeer in Suriname is wel mogelijk, elektronisch bankieren wordt de norm

In Suriname wordt er meer gebruik gemaakt van girale transacties. Cashtransacties zijn eerder de norm dan uitzondering. Surinaamse banken beroepen zich erop grote uitdagingen te hebben bij de transitie van cash naar giraal om zaken te doen.
Door de recente Covid-19 situatie in Suriname is de vraag naar girale transactie enorm gegroeid. Zo ook het gebruik van betaling via het internet zeker 4 keer is vermeerderd. Giraal betalingsverkeer is wel mogelijk, maar elektronisch bankieren wordt de norm. De samenleving moet zich aanpassen aan de regels en elektronische betaalmogelijkheden, anders is de schade groot voor ons land.

Deze verandering kan ingrijpende gevolgen hebben voor de burgers, zoals potentiële ‘de-risking’ van klanten door banken. Het is daarom belangrijk dat banken hun klanten, waaronder ouderen en digibeten, begeleiden en trainen bij internetbankieren, bijvoorbeeld in de computerhoek van de bankhal. Daarnaast moeten banken hun bedrijfsvoering afstemmen op de toegenomen girale transacties.

Een reactie posten

0 Reacties