Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

DOE en PALU niet meer deel van het parlement

Sedert 2010 waren de politieke partijen Palu en DOE lid van het parlement. Maar dat is niet meer het geval en hebben deze afscheid genomen van het parlement. 


DOE als de Palu geven aan dat hun deelname in de ex-leiderschap degelijk voor heel wat nadelen heeft bezorgd bij deze partijen. 
Palu met 1 zetel en DOE behaalde geen zetel tijdens de verkiezingen 2020. Op het punt dat Palu het besluit nam om niet meer te participeren in de tweede regering onder ex-president Desi Bouterse stapte DOE de 'trein' in. Alfaisi vertelt dat een partij die bijna tot op het bot verdeeld was over de vraag: deelnemen of niet. Alfaisi zegt de stap van de toenmalige voorzitter Carl Breeveld om mee te doen wel te snappen en begrip te hebben voor het genomen besluit.


Hoewel de partij DOE in de regering zijn de successen in de regeringsperiode 2015-2020 niet uitgebleven vindt de partij. DOE en Palu hebben in de afgelopen tien jaar waarin een regering onder Bouterse aan het bewind was op verschillende momenten steun gegeven aan het beleid en elk van hen had het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen onder de partij. Beide partijen wensen de nieuw gekozen regering veel succes toe en zegt alle ondersteuning toe.Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen