Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

De uitbetaling van overheidssalarissen en vakantiegelden is niet gegarandeerd

Het slecht gevoerde financieel beleid en de drastische hoge schulden lokaal als internationaal hebben ervoor gezorgd, dat de nieuwe regering andere opties moet zoeken om salarissen van overheidspersoneel te betalen. Dit wanbeleid is degelijk de schuld van de ex- regering.
Grote daling aan inkomen afkomstig uit de grondstoffen dat geëxporteerd wordt door Suriname hebben grote impact op betalingsproblemen van salarissen van overheids personeelsleden. De uitbetaling van deze salarissen is geen probleem dat door de regering Bouterse komt, geeft Melvin Bouva
NDP-parlementariër aan. De officiële staatsschuld dat momenteel SRD 27 miljard bedraagt.

Volgens Jurist Antoon Karg in op de commentaar van Melvin Bouva, als het uitbetalen van salarissen, een belangrijkste verplichting van de regering is, dat moeilijk voldaan kan worden waarom beloofde zijn regering SRD 1.500,- aan zwakkere huishoudens. Bouva dat een salaris ontvangt van SRD 8300 per maand als beleidsadviseur, zou hiermee 5 zwakke huishoudens tijdens de covid pandemie kunnen ondersteunen.

De betalingen van de maand juni heeft de regering oplossingen kunnen vinden, maar nu voor het maand juli en vakantiegelden worden er gesprekken gevoerd met vakbonden, tw. Bankiersvereniging en de Centrale Bank. Ook is er op 30 juni een deel van de schuld van US$15 miljoen betaald en een rente van US$ 8 miljoen, dat niet betaald kon worden wegens het slechte financiële beleid van de ex-regering.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen