De uitbetaling van overheidssalarissen en vakantiegelden is niet gegarandeerd

Het slecht gevoerde financieel beleid en de drastische hoge schulden lokaal als internationaal hebben ervoor gezorgd, dat de nieuwe regering andere opties moet zoeken om salarissen van overheidspersoneel te betalen. Dit wanbeleid is degelijk de schuld van de ex- regering.
Grote daling aan inkomen afkomstig uit de grondstoffen dat geëxporteerd wordt door Suriname hebben grote impact op betalingsproblemen van salarissen van overheids personeelsleden. De uitbetaling van deze salarissen is geen probleem dat door de regering Bouterse komt, geeft Melvin Bouva
NDP-parlementariër aan. De officiële staatsschuld dat momenteel SRD 27 miljard bedraagt.

Volgens Jurist Antoon Karg in op de commentaar van Melvin Bouva, als het uitbetalen van salarissen, een belangrijkste verplichting van de regering is, dat moeilijk voldaan kan worden waarom beloofde zijn regering SRD 1.500,- aan zwakkere huishoudens. Bouva dat een salaris ontvangt van SRD 8300 per maand als beleidsadviseur, zou hiermee 5 zwakke huishoudens tijdens de covid pandemie kunnen ondersteunen.

De betalingen van de maand juni heeft de regering oplossingen kunnen vinden, maar nu voor het maand juli en vakantiegelden worden er gesprekken gevoerd met vakbonden, tw. Bankiersvereniging en de Centrale Bank. Ook is er op 30 juni een deel van de schuld van US$15 miljoen betaald en een rente van US$ 8 miljoen, dat niet betaald kon worden wegens het slechte financiële beleid van de ex-regering.

Een reactie posten

0 Reacties