Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Danielle Veira team wordt vervangen door een nieuwe covid-team vanaf 16 juli

Het Covid-19 management team o.l.v. Kolonel Danielle Veira zal op 16 juli vervangen worden door een nieuwe team. 

Het nieuwe covid-19 managementteam zal beheerd worden door Maaltie Sardjoe, ex-directeur van Regionale Gezondheidsdienst. Veira wenst hun veel succes toe. Doel van het nieuwe covid-19 team is gericht op bewustwording van de samenleving over de normalisatie en aanpak van de sociaal economische gevolgen. Hiervoor is een nationale aanpak vereist met een bijdrage van alle sectoren binnen de samenleving, vermeld Sardjoe.

Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur Nationale Veiligheid was inmiddels ook uit het team gestapt. Vrijdag vond het eerste gesprek plaats tussen het team onder leiding van Veira en het transitieteam dat in het vervolg zal worden beheerd door het nieuwe team.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen