Covid besmettingen dreigen gevaar voor de samenleving, sprake van lokale verspreiding

Op de persconferentie van dinsdag 21 juli gaf de epidemioloog Ingrid Krishnadath aan dat er een heldere uiteenzetting gaat wat betreft de Covid -19 situatie in ons land. Vervolgens worden er data verzamelt over de zichtbaarheid in de kustvlakte. Na 22 juni was er een stijging van de gevallen te zien.


Volgens Ingrid Krishnadath is het geval aan het toenemen. Het meeste gevallen is per bevolkingsaantal te zien in Brokopondo. Daarna volgen Marowijne en Sipaliwini, Paramaribo, Wanica en Commewijne. Maar de hotzone is Paramaribo waarbij het inmiddels van het noorden geschift is naar het zuiden. Middels een grafiek liet de epidemioloog ook zien dat de kans op besmetting Covid-19 voldoen aan personen ouder dan 80 jaar. Ook was te zien dat de meeste overledenen onderliggende bepaalde aandoeningen hadden zoals diabetes, hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid.

Dr Stephen Vrede gaf aan dat de meeste gevallen ontstaan in gezinnen en in ondernemingen. Daarbij adviseert hij dat indien de eerste symptomen te voorschijn zijn direct contact op te nemen met de huisarts of bellen naar 178.
Hij liet weten dat de Covid situatie in het land het niet toestaat om contactsporten te staan. Hij lichtte toe waarom nu slechts een keer per dag een covid teller wordt upgedate. " De covid dashboard is geen NBA scoreboard, wel een keer per dag updaten en de situatie report geven".

Een reactie posten

0 Reacties