Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Bijrijder overlijdt bij aanrijding

Een bijrijder Hillery Westerloo (51) heeft het leven woensdagavond gelaten door een aanrijding. Dit vond plaats op de hoek van de Coesewijnestraat en de Tyronneweg. Zij was een bijrijder op de bromfiets en de bromfiets werd bestuurd door Harold W.


Uit het onderzoek is gebleken dat de autobestuurder Leendert A. en de bromfietser over de Coesewijnestraat reden komende vanuit de Nieuw Weergevondenweg. Ter hoogte van de kruising Coesewijnestraat en de Tyrone weg maakte de bromfietser een poging om de Tyroneweg in te gaan. Daardoor verleende hij geen voorrang an het rechtdoorgaande verkeer op de Coesewijnestraat.

Door dit poging ontstond er een aanrijding en de bromfietser belandde met zijn bijrijder Westerloo op de rijhelft van de tegenligger. De tegenligger in dit geval Winston V. Door dit incident werd de bromfietser en bijrijder voor de tweede keer aangereden.

Na de aanrijding is de autobestuurder Leendert A. doorgereden, maar het is de politie van het bureau Flora gelukt om hem aan te houden. Gebleken wordt dat Leendert A. onder invloed was van alcohol verkeerde. Hij werd daarna dan overgebracht naar de politiebureau Latour voor ontnuchtering. Hij werd voorgeleid en in verzekering gesteld door de politie. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. Winston V. is wel in het bezit van een geldige rijbewijs en na verhoor is hij tijdelijk verlaten. Het aantal verkeersdoden is gestegen naar 30.
Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen