Bijrijder overlijdt bij aanrijding

Een bijrijder Hillery Westerloo (51) heeft het leven woensdagavond gelaten door een aanrijding. Dit vond plaats op de hoek van de Coesewijnestraat en de Tyronneweg. Zij was een bijrijder op de bromfiets en de bromfiets werd bestuurd door Harold W.


Uit het onderzoek is gebleken dat de autobestuurder Leendert A. en de bromfietser over de Coesewijnestraat reden komende vanuit de Nieuw Weergevondenweg. Ter hoogte van de kruising Coesewijnestraat en de Tyrone weg maakte de bromfietser een poging om de Tyroneweg in te gaan. Daardoor verleende hij geen voorrang an het rechtdoorgaande verkeer op de Coesewijnestraat.

Door dit poging ontstond er een aanrijding en de bromfietser belandde met zijn bijrijder Westerloo op de rijhelft van de tegenligger. De tegenligger in dit geval Winston V. Door dit incident werd de bromfietser en bijrijder voor de tweede keer aangereden.

Na de aanrijding is de autobestuurder Leendert A. doorgereden, maar het is de politie van het bureau Flora gelukt om hem aan te houden. Gebleken wordt dat Leendert A. onder invloed was van alcohol verkeerde. Hij werd daarna dan overgebracht naar de politiebureau Latour voor ontnuchtering. Hij werd voorgeleid en in verzekering gesteld door de politie. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd door de politie. Winston V. is wel in het bezit van een geldige rijbewijs en na verhoor is hij tijdelijk verlaten. Het aantal verkeersdoden is gestegen naar 30.
Een reactie posten

0 Reacties