50 nieuwe Covid-19 besmettingen, 402 actieve gevallen

De teller van de active cases is met 50 nieuwe Covid-19 besmettingen gesprongen naar 402. Ook zijn er zijn 29 personen genezen verklaard, wat het totaal genezen brengt op 565. In Suriname zijn tot nu toe 1079 personen geïnfecteerd geraakt met het coronavirus.
Er is geen informatie beschikbaar over van waar de nieuwe geïnfecteerden afkomstig zijn. Hoewel vrijdag beloofd was door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dat er maandag meer duidelijkheid zou komen, is dat niet het geval. Het is ook nog niet gelukt aan president Chan Santokhi om het volk toe te spreken over de aanpak van Covid-19, hoewel het om een prioriteit gaat.

Volgens de gepresenteerde cijfers zijn er op de Covid- 19 website 
 5 patiënten behandeld op de Intensive Care Unit. Er is nog niet bekend gemaakt wie het nieuwe managementteam zal leiden. Vervolgens wordt dit voorlopig gecoördineerd door Ramadhin. 
De bewindsman had ook aangegeven dat er een situatierapport dagelijks gepresenteerd zou worden.

Op dinsdag wordt er een persbriefing gehouden waarbij er Covid- 19 informatie voorzien zal worden. Daarentegen is het ministerie in overleg met diverse deskundigen om te komen tot een oplossing. Het minister van Volksgezondheid 
Ramadhin zegt in een bericht dat er met man en macht gewerkt wordt aan een nieuwe structuur voor het Covid-19 managementteam. Ramadhin zal spoedig het nieuwe aangestelde team bekendmaken en ook de nieuwe richtlijnen voorhouden aan de samenleving. Volksgezondheid vraagt de samenleving om de geldende Covid-19 voorzorgsmaatregelen in acht te blijven nemen

Een reactie posten

0 Reacties