Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

21e persoon overleden aan Covid-19, een vrouw van 49 jaar

Vandaag heeft de 21e persoon het leven gelaten door het coronavirus in Suriname. Een vrouw van 49 jaar dat opgenomen was in de IC Unit van het Wanica Ziekenhuis kwam van morgen te overlijden.

Zaterdag waren er 42 nieuwe gevallen bij gekomen. De Covid-19 teller geeft een aantal van 1002 personen aan die positief zijn getest.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft besloten dat de cijfers op de Covid-19 website slechts één keer per dag zal worden aangepast. Dat gebeurd om 8 uur 's avonds. Het zal even duren voor de nieuwe cijfers beschikbaar zullen worden gesteld.

Intussen is ook bekend geworden dat twee personeelsleden - een man en een vrouw - van Newmont besmet zijn. Zij zijn in het KKF ondergebracht. Een vrouw die werkzaam is bij Newmont, is naar Frans-Guyana geweest voor een begrafenis. Zij is daar besmet geraakt en heeft van 1 tot 11 juli normaal gewerkt bij het goudbedrijf. Toen zij ziek werd, is haar groep afgezonderd.

Het drama bij Rosebel Goldmines lijkt voorbij te zijn. Er zijn geen mensen meer in quarantaine bij Rosebel, die zich opmaakt om deze week de productie op te starten. Bond en directie zijn bij Bemiddelingsraad. Verwacht wordt dat maandag overeenstemming zal worden bereikt ten overstaan van de Bemiddelingsraad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen