Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Werknemer laat bedrijfsdeur open zodat ex-werknemer kluis kan stelen

Twee arbeiders hebben gekwalificeerde diefstal gepleegd bij hun bedrijf. Het gaat namelijk om de werknemers 22-jarige Othiëno, B. en 21-jarige Martin O.

Op 25 mei heeft de ondernemer aangifte gedaan bij de politie van het handeling dat uit zijn bedrijf is weggedragen inhoudende geldbedragen in Surinaamse dollar, Amerikaanse dollar en Euro’s. Afgezien van de kluis met geld hebben zij ook laptop en andere spullen uitgebuit. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de ex-werknemer Martin O. kort voor sluitingstijd stiekem het bedrijf binnen ging waar hij zich schuil hield. Alvorens iedereen weg was kwam Martin tevoorschijn en nam de kluis met geld erin weg.

De Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten hebben de werknemers aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie zijn ze in verzekering gesteld. Martin ontkent dat hij de diefstal gepleegd heeft. De buit is nog niet terug gevonden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen