Veel irritatie bij burgers die geen gebruik kunnen maken van pin mogelijkheid

Sinds vorige week zijn de banken gesloten wegens de totale lockdown. De directeuren deden een beroep op de samenleving om zodanig mogelijk gebruik te maken van digitale betaalmiddelen.


In de samenleving veroorzaakt er veel irritatie waardoor het besluit is genomen voor het geen gebruik kunnen maken van pin mogelijkheid. Dit besluit is genomen door het Covid-19 team waaronder er vandaag een besluit genomen wordt en morgen gaat het al in. Hierdoor krijg je niet de kans voorbereidingen te treffen zegt een burger.
Burgers die hun salaris in vreemde valuta ontvangen, zijn genoodzaakt dat per kas op te nemen aldus de directeuren. De banken kwamen eerder dit jaar met een maatregel, die maakt dat valuta pinnen nergens meer mogelijk is.

Sedert vandaag zal er een uitzondering gemaakt worden vanuit de banken om dan nog een week de banken open te maken. Daarentegen zal het alleen mogelijk zijn voor gepensioneerden uit overheidsdienst, gezien deze groep zijn pensioen op de 15e van de maand ontvangt. Deze uitzondering geldt, omdat een groot deel niet over een pinpas beschikt. De banken zullen van 10.00u t/m 13.00u geopend zijn.


Een reactie posten

0 Reacties