Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Veel irritatie bij burgers die geen gebruik kunnen maken van pin mogelijkheid

Sinds vorige week zijn de banken gesloten wegens de totale lockdown. De directeuren deden een beroep op de samenleving om zodanig mogelijk gebruik te maken van digitale betaalmiddelen.


In de samenleving veroorzaakt er veel irritatie waardoor het besluit is genomen voor het geen gebruik kunnen maken van pin mogelijkheid. Dit besluit is genomen door het Covid-19 team waaronder er vandaag een besluit genomen wordt en morgen gaat het al in. Hierdoor krijg je niet de kans voorbereidingen te treffen zegt een burger.
Burgers die hun salaris in vreemde valuta ontvangen, zijn genoodzaakt dat per kas op te nemen aldus de directeuren. De banken kwamen eerder dit jaar met een maatregel, die maakt dat valuta pinnen nergens meer mogelijk is.

Sedert vandaag zal er een uitzondering gemaakt worden vanuit de banken om dan nog een week de banken open te maken. Daarentegen zal het alleen mogelijk zijn voor gepensioneerden uit overheidsdienst, gezien deze groep zijn pensioen op de 15e van de maand ontvangt. Deze uitzondering geldt, omdat een groot deel niet over een pinpas beschikt. De banken zullen van 10.00u t/m 13.00u geopend zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen