Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Skalians die zeer gevaarlijk kunnen betekenen, mogen normaal functioneren

Gedurende een persbriefing heeft Gwendoline Babelde aangekondigd dat de economische activiteit van bedrijven die essentieel zijn open blijven. De zogenoemde skalians zijn niet alleen op het Stuwmeer in Brokopondo gesignaleerd, maar intussen verspreid over bijna alle wateren in het binnenland.

Volgens een milieudeskundige Erlan Sleur is dat het open laten blijven van de skalians ergere gevolgen kunnen hebben voor de mensen. Want hierdoor kan men het binneland vergiften door illegale vorm van goudwinning. Hij benadrukt dat indien de skalians weer open gaan de besmettingsgevallen zal toenemen, omdat het ook een mogelijkheid is om het virus te verspreiden.

Het Covid-19 Managementteam gaf in eerste instantie van de partiële lockdown aan dat ook de diensten van de skalians stopgezet zouden worden. En vandaag de dag komt er te weten dat ze niet alleen normaal hun werk mogen doen, maar ook worden gerekend tot de essentiële diensten. Sleur zegt dat de bewoners al meer dan twintig jaar ermee voorgehouden zijn dat er in de vissen kwik zitten. Die kwik komt ook in hun lichaam en zorgt voor gezondheidsklachten.

Erlan Sleur, milieuactivist en trekker van milieuorganisatie ProBioS. Hij maakt zich zorgen om de toegenomen milieuvervuiling in het binnenland als gevolg van de goudwinning. Skalians zijn nu praktisch overal in het binnenland te vinden. Vanaf de Marowijnerivier nabij Frans-Guyana tot en met de Corantijnrivier nabij Guyana komen er meldingen over de varende goudfabrieke


Reacties

  1. Waren het niet dezelfde skalian die ilegaal waren en tot heden weten wij niet van wie ze zijn. Ze deden aan vervuiling toch

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen