Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Schade bij Colakreek ruim USD 100.000,-

Directeur van Mets Sherida Mormon benadrukt dat het een hele zware klus zal zijn om alles weer te maken. Mits er gekeken wordt naar de schade dan wordt er geschat van ruim USD 100.000 bij Colakreek.


Mormon legt uit dat een pas gemaakte deels opgeleverde dam door de druk van het water nu weer is ondergaan. Er is veel zand weggespoeld en bruggen die langs het water lopen op het oord zijn afgebroken en meegenomen met het water. De huizen hebben weinig schade opgelopen maar best wel zijn er wat zand weggespoeld. De hutten moeten ook gemaakt worden, want nu is veel zand weg. Het water is nu nog aan de rand van de stoepen.

Er is een enorme schade geleden bij andere oorden. Eén daarvan is Palulu, een privé-oord verder van Colakreek, waar Donovan van de Vijver de eigenaar van is. Het water bij de kreek was ongeveer 5 meter omhoog en de inventaris van de drie hutten waren in de zwamp aldus Mormon.

Evenzeer Mormon als Van de Vijver bevestigt dat dit blijkbaar regelmatig gebeurt. Vernomen wordt dat het dit keer met een sterkere kracht is overkomen. Volgens Elviera Sandie, die in het bestuur zit van de Federatie van Para plantages gebeurt dit dikwijls. De individuele plantages zijn niet in staat dat zelf ter hand te nemen. En bovendien zien we steeds meer oorden bijkomen in het district en privé-eigenaren die de kreek uitgraven om water te hebben. Zo wordt de natuurlijke loop van de rivier verstoord", meldt Sandie.Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen