Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

SAB en Surinaamse Brouwerij doneren alcohol sanitizers aan ziekenhuizen

Verschillende alcohol producerende bedrijven waaronder Suriname Alcoholic Beverages (SAB) en de Surinaamse Brouwerij hebben ingespeeld om alcohol sanitizers te produceren, wegens de toename van Covid-19. De nationale rum producent en bierbrouwer zijn voor Suriname unieke samenwerking aangegaan om een op alcohol en bier gebaseerde lokaal geproduceerde sanitizer te produceren.


Sedert er een toename is van Covid-19 is er wereldwijd tekort aan alcohol (hand) sanitizers. Diverse alcohol producerende bedrijven hebben hierop ingespeeld door alcohol sanitizers te produceren. wat de alcohol sanitizers van SAB en Surinaamse Brouwerij zo fantastisch maakt is dat het noot eerder voorgekomen is dat twee Surinaamse productie bedrijven gezamenlijk een product hebben gecreëerd.

SAB en de Surinaamse Brouwerij leveren met dit nieuw product een bijdrage in de strijd tegen het coronavirus, waarvan 5.000 stuks zijn geproduceerd aan ziekenhuizen omdat de nood bij deze instellingen momenteel zeer groot is. De eerste partij alcohol sanitizers is geschonken aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica en de komende week zijn de andere ziekenhuizen aan de beurt voor een donatie. Voor deze schenkingen zijn de plastic flacons gedoneerd door N.V. Consolidated Industries Corporation (CIC), een ander Surinaams productiebedrijf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen