Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Peuter 15 maanden verdronken in goot

Op maandagmiddag 15 juni is een vijftien maanden oude Chaciro, Masade in een goot verdronken. Dit incident vond plaats te Albina in het district Marowijne.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat kinderen buiten op een woonerf speelden. Op een gegeven moment gingen de spelende kinderen de straat op. Daarbij hadden zij niet door dat de peuter Chaciro achter hun aan liep. Chaciro moet toen in een goot zijn gevallen. Chaciro’s moeder was bezig in huis en wist ook niet dat hij op straat was gegaan.

Op een gegeven moment keek de moeder uit naar haar zoontje maar zag hem nergens op het erf. Zij sloeg alarm en men begon Chaciro te zoeken.
Chaciro’s 13-jarige broer trof hem liggend in de goot aan. Chaciro leek buiten bewustzijn te verkeren.

Hij werd met spoed naar een RGD polikliniek gebracht, alwaar de dokter hem begon te reanimeren zonder het gewenste resultaat. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Chaciro afgestaan aan zijn nabestaanden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen