Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Medische Zending blijft grens Frans-Guyana en Suriname Monitoren

Gedurende een zoom vergadering zei directeur van Medische Zending Herman Jintie dat de Medische Zending het zuidoosten van Suriname blijft bewaken. Hij wijst erop dat de infecties in het oosten buurland zijn toegenomen, waardoor bewaken van de grensgebieden nog steeds belangrijk is.


Jintie stelt voor dat het in beginsel gaat voor het regeren van de situatie. Er wordt voornamelijk gekeken naar de strategie die zij hanteren op hun grondgebied. Op dit ogenblik bewaakt de Medische zending de klinieken in het oosten. Aan de Marowijnerivier en de bovenloop van deze rivier blijft men de situatie in het oog houden en elk suspect geval wordt met alle kundigheid afgehandeld..

Zijn dank gaat op dit moment uit naar eenieder die tot nu toe een bijdrage hieraan levert. “Vooral de gemeenschap die tot nu toe de Medische Zending bijstaat om elk suspect geval te melden op poliklinieken in de dorpen,” aldus de MZ-directeur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen