Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Medische werkers kampen met een tekort aan persoonlijk beschermend materiaal

Door de Covid-19 Managementteam is er aangegeven dat er per dag minstens twee tot drie mondkapjes gebruikt moet worden tegen het coronavirus. Medische werkers en de veiligheidsdiensten hebben te kampen met tekort aan beschermingsmaterialen. Er wordt vernomen dat er voorlopig tekort is aan mondkapjes en ontsmettingsmateriaal.

Een agent benadrukt dat ze hun huis en gezin verlaten om alleen zich in te zetten voor land en volk maar dan nog geen voldoende bescherming krijgen.Nochtans wordt van hen verwacht zeker twee dagen met één mondkapje rond te lopen, gezien er een steeds tekort is en de bevoorrading moeilijk gaat.

Het verpleegkundig personeel en de agenten zouden de eersten moeten zijn die zich goed zouden moeten beschermen tegen het virus. Aangezien ze rechtstreeks in contact zijn met de burger. Er is vanuit het korps wel moeite gedaan om permanente mondkapjes te laten maken, maar die worden verkocht, aldus de agent. Hij geeft aan dat niet een ieder de zelfgemaakte mondkapjes kan gebruiken, omdat er collega’s zijn die het er benauwd van krijgen. 

Ook het verplegend personeel dat werkzaam is in de quarantaineruimtes heeft te maken met het tekort.  We proberen zeker twee mondkapjes op dagbasis te gebruiken terwijl dit onder normale omstandigheden meer zou moeten zijn. Aan de mensen in quarantaine wordt ook geadviseerd dat indien zij van huis uit een mond/neusbedekking kunnen krijgen, het meegenomen is”, zegt een verpleegster die anoniem wil blijven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen