Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Longen corona slachtoffers onherkenbaar door beschadigingen

Een hoogleraar heeft aangegeven aan het Britse Hogerhuis dat de longen van patiënten die besmet waren met het coronavirus en zijn overleden niet meer herkenbaar zijn. Volgens de hoogleraar heeft hij tijdens zijn onderzoek kwantum grote cellen gevonden met betrekking tot het virus.


Volgens professor Mauro Giacca (King’s College) ontdekte hij dat indien het virus blijvend is het kan veroorzaken dat de longen een verstoringen krijgen. Hij is zeker ervan dat dit coronavirus een unieke ziektebeeld bevat, waaronder deze ziekte geen virus veroorzaak die cellen dood. Giacca benadrukt dat mensen die reeds zijn genezen voor hun ernstige gevolgen kan brengen.

Giacca ontdekte dat grote hoeveelheden virussen in de longen aanwezig blijven en dat longcellen op ongebruikelijke wijze zijn gefuseerd. Wat je ziet in de longen van mensen die meer dan een maand ziek zijn geweest voor ze stierven, is totaal verschillend van normale longontsteking, griep of het Sars-virus, aldus Giacca. Je ziet veel bloedstolsels. Dat heeft belangrijke gevolgen voor de behandelwijze.

In de commissie voor wetenschap en technologie van het Hogerhuis kwamen maandag meerdere medische wetenschappers en artsen aan het woord. Hoogleraar geneeskunde aan de universiteit van Oxford en lid van de vaccin-taskforce van de Britse regering John Bell zei dat er een tweede golf van testen moet worden gepleegd voor mensen met Corona besmettingen of ze hun weerstand tegen het virus hebben opgebouwd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen