Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Handelaren hebben alledaags een andere prijs

VHP lid Mahinder Jogi geeft aan in een gesprek dat de prijzen in de supermarkt alledaags worden gewijzigd. Hij vindt dat er onderzoek gedaan moet worden naar de prijzen van de producten in de winkels. De winkeliers passen de Covid-19 maatregelen niet toe.


Volgens Jogi moeten zaken nu streng aangepast worden want slechts een aantal supermarkt gaan open. Daarentegen als het gaat om voedingsmiddelen voor mensen die het alledag nodig zullen hebben. Jogi vindt dat het Covid-19 Managementteam uitgebreider met de districtscommissarissen de aangelegenheden in verschillende districten beter kunnen aanpakken. 
Als een persoon met het letter J geen brood heeft gevonden dan wat gaat hij alledag eten aldus Jogi. Dat is dan in strijd met de maatregelen, maar ik zit in een overmachtsituatie omdat een deel van de mensen geen gehoor heeft gegeven, met name de supermarkten aldus Jogi. 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen