Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

HI&T: Prijzen brood SRD 1; kip per kg SRD 50,- komt van het ministerie van LVV

Gedurende een persbriefing van het Nationaal COVID-19 Management Team heeft Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur Toerisme van het ministerie van HI&T aangehaald dat de prijzen van de producten enorm stijgen. Hoofdzakelijk over de prijzen van brood, ei en eieren.


Het ministerie (HI&T) zal samen met de deskundigen een onderzoek plegen waarna zij een adviesprijs kunnen vaststellen voor de stakeholders. Uiterlijk vrijdag 19 juni zal er een gesprek komen met de vereniging van bakkers om een adviesprijs te bepalen. Wegens de enorme stijging van prijzen zijn de prijzen van suiker, zout en gist aangepast. 

De regering heeft met de Islamic Development Bank afgesproken om de meelprijs te subsidiëren via het bedrijf De Molen. Voorstelt wordt hoe de bakkers geregistreerd kunnen worden om in aanmerking te komen voor subsidie. Met het ministerie van LVV wordt ook nagegaan om een betaalbare prijs voor de consument vast te stellen. Koningsbloem-Pinas gaf aan dat enkele lokale slagerijen wel een lagere kiloprijs hanteren namelijk rond de SRD 30,- tot SRD 39,-.

Reacties

  1. Het rest alleen dat ze het volk dood laten sterven van de honger belangelijk dat jullie zijn pfft

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen