Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Gewapende roofoverval aan de Moengolaan, Suriname

Zaterdagochtend is een gezin van vier overvallen door gewapende rovers aan de Moengoelaan. Het gezin bestaat uit vader, moeder, een zoon en dochter.


Vijf gemaskerde criminelen drongen de woning van een gezin in en onder afschrikking van vuurwapens hebben ze het gezin beroofd van hun waardevolle spullen, waaronder diverse geldbedragen in SRD alsook in valuta en sieraden.

Uit het onderzoek is gebleken dat de heer omstreeks 05.00 wakker werd en maakte hij zijn slaapkamerdeur open. Tot zijn schrik zag hij gemaskerde mannen in zijn woning. Zijn vrouw werd ook wakker en ook zij kwam uit de kamer. De twee kinderen de 15-jarige zoon en 13-jarige dochter schrokken wakker na het gedruis. Zij werden allemaal onder schot gehouden.

De daders hebben zich tot de woning verschaft door een raam te forceren. Het huis is beveiligd middels een alarminstallatie en op een gegeven moment is het alarm tijdens de daad over gegaan. Het desbetreffende security bedrijf is toen naar het adres uitgereden en zag dat een voertuig met volle vaart van de Moengolaan is weggereden. Een andere wagen die op de hoek van de Mr. Jagernath Lachmonstraat en de Waakhuizenlaan stilstond, is ook achter deze wagen met een hoge snelheid weggereden. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen