BOG introduceert nieuwe screening methode voor besmetting Covid-19

In de week van 22-26 juni 2020 zal het BOG nieuwe screening methode hanteren voor besmetting Covid-19. Mensen zullen in de gelegenheid gesteld worden om zich te laten onderzoeken op een mogelijke besmetting met COVID-19. Waar nodig zal zo snel als mogelijk ook de nodige zorg gegeven worden.

Het korte onderzoek bij de screening zal in een ‘drive’ en ‘walk-through’ testlocatie plaatsvinden op de volgende dagen in de volgende buurten:

DatumOmgeving
dinsdag 23 juniLelydorp, Kwarasan en Rijsdijk
woensdag 24 juniParamaribo Noord vanaf de Gongrijpstraat,
Prinsessestraat en Tourtonnelaan tot en met
delen uit Maretraite en Rainville

 

donderdag 25 juniGebieden in Paramaribo Zuid,
waaronder Ephraimzegen,
Menckendam en Tammenga

Later zal er bekend gemaakt worden via media online op de website www.covid-19.sr welke de exacte locatie zijn waar er testen uitgevoerd zullen worden. 

Eenieder die last heeft van koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven of andere plotselinge ziekteverschijnselen kan zich laten testen. Ook mensen met lichte verschijnselen.

Het is Omdat de persoonsgegevens zullen worden geregistreerd is het belangrijk dat eenieder zich aanmeldt met een ID-kaart of rijbewijs. Het resultaat van de test die zal worden afgenomen, zal binnen 48 uur worden doorgebeld met de desbetreffende persoon.

De testlocaties moeten helpen om mogelijk besmette personen sneller op te sporen. Hierdoor kunnen familieleden en andere personen in de directe omgeving van de positief geteste persoon beschermd worden. De zorg van de positief geteste persoon kan dan in een vroege fase van de besmetting opgestart worden. De kans op herstel voor zo een patiënt is groter.

Een reactie posten

0 Reacties