Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Zetel van NPS gaat nu naar ABOP

Een zetel die voorlopig toegekend was aan de NPS, is bij de ABOP terechtgekomen nu het ministerie van Binnenlandse Zaken meer processen-verbaal heeft verwerkt in Paramaribo. De ABOP heeft een tweede zetel in Paramaribo veroverd ten koste van de NPS die er 4 had. De ABOP heeft volgens de voorlopige telling 8 zetels.

Behaalde zetels:
VHP 20
NDP 16
ABOP 8
NPS 3
BEP 2 
PL 2

De officieuze uitslag van de verkiezingen laten te lang op zich wachten omdat Binnenlandse Zaken niet over alle processen-verbaal beschikte. Alle resultaten van negen districten zijn intussen verwerkt. Van Paramaribo is op dit moment het resultaat van 263 van de 274 stembureaus ingevoerd. Rest nog 11 stembureaus.  

Over de verkiezings organisatie is er veel ruis ontstaan omdat de uitslag op zich laat wachten. President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP heeft aangekondigd dat zijn partij protest zal aantekenen. Hij wil hertelling hebben. Er is nog geen formele klacht ingediend bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). 

Ook de oppositionele politieke partijen hebben klachten ingediend over enkele zaken die zijn voorgevallen. Zij hebben geprotesteerd tegen dat twee dozen in de nacht zijn gebracht naar het kantoor van de voorzitter van het hoofdstembureau. Dit heeft plaatsgevonden met assistentie van de politie. Ook waarnemers van het OKB waren ter plaatse. 

Starnieuws

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen