Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Stembiljetten van district Para terug vervoerd vanuit NIS naar CBB van Para

Para heeft de processen-verbaal reeds verwerkt en de uitslag van de verkiezingen is bekend. De NDP heeft twee zetels en de ABOP één zetel veroverd in dit district. Op het terrein van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) was er een truck donderdag met stem kisten. Het heeft voor enige consternatie gezorgd dat stembiljetten van Para vervoerd zijn naar CBB/Binnenlandse Zaken. 


De voorzitter van het hoofdstembureau van Para, Armand Jurel zegt dat hij de lege stem kisten en stembussen terug moest sturen. Hij dacht dat hij alle materiaal kon inleveren bij Binnenlandse Zaken omdat de processen-verbaal al verwerkt zijn. Na overleg is weer besloten de spullen terug moesten naar Para. 

Jurel merkt op dat door een misverstand deze fout is gemaakt. Het materiaal is onder begeleiding van de politie vervoerd naar Paramaribo. Onder politie-escorte zijn de stem kisten en ander materiaal teruggebracht naar Para waar deze volgens Jurel weer hermetisch afgesloten is. Een van de stem kisten is na toestemming door een politiefunctionaris bij CBB opengemaakt. De politie moest weten wat er vervoerd is om een proces-verbaal op te kunnen maken. Jurel heeft de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau op de hoogte gesteld van het vervoer van de stem kisten naar CBB en weer terug. 

Starnieuws 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen