Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Schooljaar hervat van 1 juni - 31 augustus, geen pinkervakantie meer

Het schooljaar 2019-2020 zal eindigen op 31 augustus 2020. Dat houdt in dat de pinkstervakantie voor dit jaar door bijzondere redenen komt te vervallen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat per 1 juni de schooldeuren worden geopend voor de toets- en examenklassen van het basis-, VOJ- en VOS-onderwijs. De scholen langs de oostgrens worden vooralsnog niet opengesteld.


De leerlingen zullen de school volgens de normale schooltijden bezoeken. Met inachtneming van de Covid-19-regels zullen de leerlingen over diverse lokalen binnen het schoolgebouw worden onderverdeeld. Het ministerie laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat na evaluatie van de eerste week in juni en in afstemming met Volksgezondheid beurtelings de lagere leerjaren van elk niveau het onderwijsproces hervatten. Het een en ander hangt ook af van de beschikbare ruimte binnen de school.

Ouders en verzorgers van scholieren van de lagere leerjaren zullen via de schoolleiding op de hoogte worden gesteld op welke dagen hun kind de school moet bezoeken. De kantines op scholen zullen niet worden opengesteld om te voorkomen dat leerlingen zich in groepjes gaan begeven en daarmee de sociale afstand niet in acht nemen.

Bron: Starnieuws

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen