Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Samenwerking tussen de partijen VHP, ABOP, NPS, PL

Vandaag zal er een proclamatie van de samenwerking tussen de partijen plaatsvinden in hotel Marriot. Door de partijen is er akkoord bereikt voor het vormen van een coalitie voor de periode van 2020-2025. Het gaat namelijk om de partijen VHP, ABOP, NPS en PL.

De zetelverdeling:
VHP 20
ABOP 9
NPS 3
PL 1

De VHP is de duidelijke winnaar van de verkiezingen en de grootste politieke beweging in Suriname. Ruim 108.000 Surinamers hebben op VHP gestemd. De VHP heeft nu al meer stemmen dan heel V7 had in 2015(V7 had in 2015 96.584 stemmen). De NDP is met 16 zetels de 2e grootste partij en de grootste oppositionele partij van Suriname.  De verwachting is dat het officieel verkiezingsresultaat binnen de komende twee dagen bekend gemaakt zal worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen