Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

President Bouterse zal protest aantekenen zodat er een landelijke hertelling kan plaatsvinden.

De Nationale Democratische Partij (NDP) zal protest aantekenen zodat er een landelijke hertelling kan plaatsvinden. Deze mededeling deed president Desi Bouterse zojuist in het programma Bakana Tori op Radio SRS. Bouterse geeft aan dat het volk van elk district en elk stembureau aan moet geven wat de resultaten zijn en wat in de proces-verbalen staat. Hiermee kunnen de resultaten met elkaar vergeleken worden.
De president geeft te kennen dat er nu al ‘babari’ wordt gemaakt en vindt dat het geen fundamentele ‘babari’ is. Hij legt uit dat er nog veel heel wat stembussen geteld moeten worden. Bouterse zegt dat naarmate de NDP richting de 18 zetels gaat, men allerlei scenario’s aan het draaien is.
Hij verduidelijkt dat wanneer het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) met de resultaten komt en de verkiezing bindend verklaart, de NDP de eerste zal zijn die haar hoofd zal buigen voor de wil van het volk en zal overgaan tot de orde van de dag. De president benadrukt dat er nog heel veel kan gebeuren.
Met het aanvragen van de hertelling wil Bouterse dat het hele volk moet zien waar gewonnen is en door wie daar gewonnen is. “Openlijker, eerlijker en transparanter is het niet”, zegt hij.
Hij voegt er meteen aan toe dat als er sprake was van veel onregelmatigheden, dan zou juist de NDP voor zou staan in zetels. “We gaan vragen dat de onregelmatigheden worden opgeheven en dat elk stembureau op de televisie wordt gepresenteerd”, zegt hij. Hij geeft verder aan dat de zaak spannend is en dat men sportief moet blijven.
Vishmohanie Thomas

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen