Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

President Bouterse: "Er komt een protest en hertelling van elk stembureau"

Gisteren heeft President Desi Bouterse laten weten dat er protest zal worden aangetekend en een hertelling aangevraagd zal worden. Hij doet een voorstel dat de hertelling van de stembureaus via de televisie voor de ogen van het volk geschiedt zal worden. Hij merkt op dat men eerst in een hoerastemming verkeerde, maar dat de druiven zuur worden naarmate het einde nadert. Als er onregelmatigheden zijn geconstateerd moeten die volgens het staatshoofd opgeheven worden.

Hij zegt dat het het goed recht van partijen is om gesprekken te voeren voor een regeer formatie. Als voorzitter van de grootste regeringspartij zegt president Bouterse verder de verkiezingsnederlaag niet verwacht te hebben. “Maar de eind game moeten we afwachten en daar is men waarschijnlijk huiverig voor.”

De president drukt de samenleving op het hart niet in beroering te raken en zegt dat er voor hands niets aan de hand is. “De zaak is inderdaad spannend, maar we moeten sportief blijven”, adviseert hij.

Het staatshoofd merkt op dat naarmate zijn regerende partij dichterbij de 18 zetels gaat er allerlei scenario’s worden afgedraaid en die in de schoenen van de regering worden geschoven. Hij herhaalt dat wanneer het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de cijfers bindend heeft verklaard en wie dan ook de verkiezingen wint, de regering de eerste is die het hoofd zal buigen voor de wil van het volk en overgaat tot de orde van de dag.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen