Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Politie-inspecteur Eijk moest NIS verlaten in opdracht van Minister van Justitie en Politie

Minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw heeft Politie-inspecteur Revelino Eijk verwijderd van de Anthony Nesty Sporthal (NIS). Politie-officieren zijn erg boos op dit gedrag zegt Raoul Hellings, voorzitter van de Politiebond.


Eijk heeft geassisteerd om twee dozen waarin processen-verbaal zaten uit de zaal te verplaatsen naar de kantoorruimte van de voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust. De desbetreffende dozen bevonden zich ook nog vóór de dranghekken, waarachter de rest van het stembureau materiaal is opgeborgen. Pas heel  laat in de avond zijn de dozen opgemerkt, deelt Hellings mee. Eijk is toen om assistentie gevraagd om de dozen naar hun plek te brengen. Die handeling heeft voor een storm van kritiek gezorgd. Uiteindelijk moest inspecteur Eijk het veld daar ruimen. 

Helling zegt al was het ons gevraagd, hadden wij ook assistentie verleend. Hellings vindt het erg dat de minister “zonder enig onderzoek” heeft opgetreden tegen Eijk.Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen