Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Opening scholen is verschoven naar 8 juni vanwege COVID-19 geval

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) had eerder aangekondigd dat de schooldeuren op 1 juni zouden opengaan. Maar vandaag tijdens een COVID-19 persconferentie heeft Minister Lilian Ferrier gezegd dat de planning is om 8 juni het onderwijsproces te hervatten vanwege de 12de COVID-19 geval in Suriname.Tevens was het bedoeld voor het hervatten van het onderwijsproces voor de examenklassen van het basis, voortgezet onderwijs junioren (voj) en het voortgezet onderwijs op senioren niveau (vos). De directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) deelt mee dat de crèches en opvanginstellingen gesloten blijven vanwege de onveilige situatie.

Volgens de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, heeft de laatste positief geteste persoon die illegaal het land is binnengekomen in contact is gekomen met andere personen. Het gaat namelijk om 30 personen waarmee hij in contact zou zijn gekomen. Het is nog niet bekend of hij in Suriname of aan de Franse kant is besmet. Er word vernomen dat de man een gouddelver is en hij werkte samen met heel wat illegale brazilianen.

De positief geteste persoon die illegaal uit Frans-Guyana is gekomen op 25 mei en op de COVID-19 lijst staat als 12de geregistreerde. HIj is helaas zonder mondkapje naar de barber gegaan en heeft zich niet gehouden aan de regels. Hij ligt nu op de isolatie in het RKZ ziekenhuis in Paramaribo. Situatie is stabiel.Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen