Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

OKB krijgt geen toegang tot intreden in NIS

Zojuist is bekend gemaakt dat de leden van OKB geen toegang hebben tot hun intreden in de Anthony Nesty Sporthal. Eric Grauwde, de ondervoorzitter van het hoofdstembureau vermoed dat het de recente COVID-19 gevallen kunnen zijn die oorzaak zijn geweest.
De drie ontbrekende proces-verbalen van stembureaus van Paramaribo zijn nog steeds niet gepubliceerd door Biza. 
OKB-voorzitter Jennifer van Dijk-Silos zegt dat ze dit als een belediging ziet en dat wordt niet geaccepteerd door de OKB. Zij heeft de toezichthouders de opdracht gegeven om zich terug te trekken en te gaan naar het kantoor van OKB.  Wij trekken ons terug uit de sporthal.
Alle stukken van het OKB, zoals de turflijsten worden ook ingeladen en terug vervoerd naar het OKB kantoor. Dit pikken wij niet, aldus de voorzitter van OKB. Zij benadrukt een paar keer dat deze behandeling van OKB consequenties zal hebben. Eerder in de media zijn er uitlatingen gedaan door de voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust maar dit is te ver gegaan volgens van Dijk-Silos.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen