Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Mensen vanuit stolkertsijver richting Paramaribo toegelaten zonder screening

Rond 7 uur 's avonds was er enorme drukte bij de brug van Stolkertsijver. Mensen hebben gewacht sedert uur 's morgens. Door het stopzetten van het verkeer Paramaribo - Marowijne en andersom, is er basale drukte geweest. Burgers staan nog steeds bij de controlepost van Stolkertsijver om doorgelaten te worden. Mensen hebben lang gewacht en nu zijn ze het wachten al zat. "Mi wani gwe! Mi wani gwe!" foetert een man boos naar de aanwezige agenten en militairen.
Foto: Rakesh Nirmal
"Heren militairen, jullie zijn gewenst hier hoor", roept een politieagente op een ander moment. "Waar zijn jullie zware wapens?" wordt nog gevraagd. Het tegenstribbelen van de gestrande burgers wordt namelijk steeds erger. Er wordt uit protest ook onophoudelijk getoeterd door verschillende autobestuurders.

De mensen zijn het lange wachten zat, maar ze zullen niet worden doorgelaten zolang ze niet zijn gescreend. En precies daar wringt de schoen, want al ruim een uur is hen voorgehouden dat BOG onderweg is, maar tot nu toe ontbreekt elk spoor van die medewerkers.

Districtscommissaris Ajaikoemar Kali van Commewijne had eerder gezegd dat voor deze mensen, van wie enkelen er al vanaf zeven uur 's morgens staan, er nog door de vingers zou worden gekeken. Maar nadat deze groep was afgewerkt, de brug definitief zou worden afgesloten.


Wat de overgebleven burgers steekt is dat een deel van de gestrande mensen wel door mocht. Het betrof autobestuurders die vanuit Paramaribo op weg waren naar Marowijne. In tegenovergestelde richting zijn er voorwaarden: de mensen moeten zich registreren en moeten eerst worden gescreend door een Covid-19-team, dat echter nog steeds niet is gearriveerd. Hoewel het steeds grimmiger wordt, hebben de gewapende machten de zaak nog onder controle.


Video: Mensen worden doorgelaten zonder screening


Bron: DWT
Video: Irvin Ngariman

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen