Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Gajadien: frauduleuze handeling kan invloed hebben op het verkiezingsresultaat van Wanica

De voorzitter van een stembureau in het district Wanica heeft kunnen bewerkstelligen dat er niet geknoeid werd met de verkiezingsuitslag. Aan haar zou door de voorzitter van het hoofdstembureau Wanica een proces-verbaal zijn voorgelegd, waarop de NDP meer stemmen krijgt. Zij zou hebben geweigerd deze te ondertekenen, waarop de voorzitter van het hoofdstembureau de zaak maar liet voor wat het is. Dit zou zich hebben afgespeeld in het bijzijn van waarnemers die allen stelden dat de extra toekenning aan de NDP niet overeenkwam met hun turflijst.

VHP-ondervoorzitter Asiskumar Gajadien maakt hierover gewag.

De partij zette extra krachten in om de processen-verbaal constant in de gaten te houden. Gajadien noemt dit een duidelijke poging om verkiezingsfraude te willen plegen. Het gaat om een lijst waarop de NDP 60 stemmen behaalde, maar volgens de voorzitter van het hoofdstembureau zou dit 80 stemmen moeten zijn. “Na een half uur heeft het Hoofdstembureau uiteindelijk zelf besloten van: ze hadden een fout gemaakt en het is zo gebleven”, aldus Gajadien.

Hij zegt zich niet druk te maken, aangezien de partij reeds beschikt over foto’s van de originele processen-verbaal. Indien er op het hoofdstembureau gemanipuleerd zouden worden met de uitslag zal dat direct blijken aan de hand van het beschikbare fotomateriaal. Een eventuele frauduleuze handeling zou volgens hem ook heel moeilijk invloed kunnen hebben op het verkiezingsresultaat van Wanica, omdat de VHP de rest ver achter zich heeft gelaten. “Als je kijkt naar het verschil, dan moet er met 4000 stemmen geknoeid worden om een wijziging te kunnen brengen. Maar je weet het nooit met deze gasten.”

UnitedNews

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen