Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Gaan repatriatie vluchten normaal door?

Suriname blijft het luchtruim openhouden voor specifieke repatriatie vluchten. De komende twee weken staan verschillende vluchten op schema vanuit de regio en Europa.


Hieronder een overzicht van de verwachte vluchten: 

– 30 mei 2020; chartervlucht vanuit de regio

– 3 juni 2020; commerciële SLM-vlucht

– 6 juni 2020; wordt een chartervlucht van Newmont verwacht vanuit Miami. Op deze vlucht biedt Newmont Suriname de gelegenheid gestrande passagiers mee te nemen.

– 8 juni 2020;  vliegt de SML vanuit Europa en op 2 juni de KLM.

– 10 juni 2020; is er wederom een SLM/Fly Always-vlucht vanuit de regio.

Over de gestrande personen, die moeten aansluiten vanuit India en andere gebieden, zegt luitenant-kolonel Danielle Veira: “Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat na hoe de aansluiting het beste kan worden gemaakt om u terug te brengen naar Suriname.”

Veira zegt dat het NCCR werkt aan het gereed hebben van quarantaine plekken voor hen die terugkeren. Ook zei de DNV-directeur dat er op 5 juni een KLM-vlucht vanuit Europa naar Suriname komt en dat die op 6 juni weer naar Europa vertrekt. Deze vlucht is alleen bestemd voor passagiers met medische of andere dringende redenen. Er hoeft dus geen verzoek te worden gedaan voor deze vlucht.

De Boodschap

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen