Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

COVID-19 maatregel: Samenscholing nu van 50 naar 250

Woensdagmiddag benadrukte het COVID-19 Managementteam dat het samenscholingsverbod van 50 personen opgevoerd is naar 250 personen. Ingaande dit weekend is het toegestaan om ruim 250 kerkgangers in kerkdiensten te bijwonen.

Per 1 juni mogen alle overheids- en particuliere crèches open gaan, de protocollen worden tijdig bekendgemaakt. Ook opvanginstellingen zoals bejaardentehuizen mogen per 1 juni weer bezoekers ontvangen, en ook daarvoor komen de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen. Het is nog niet duidelijk wanneer de scholen open gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen