Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Brunswijk: Walter Bouterse was erbij om dozen weg te dragen

Vannacht rond half 1 werden er dozen met stembiljetten weggedragen van NIS. Dat beweert Ronnie Brunswijk van de ABOP.


DC Mike Nerkust, voorzitter van het hoofdstembureau van Paramaribo gaf het niet toe, dat de dozen met procesverbalen geprobeerd zijn te verwijderen. Deze werden buiten inzicht van het publiek gebracht, het gaat om reeds verwerkte procesverbalen.

Volgens Brunswijk waren de dozen open. Het is duidelijk dat de NDP aan het frauderen is. Deze dozen werden weggedragen door de kleinzoon van Bouterse, Walter Bouterse, die ook aanwezig was bij NIS. Er is geen vertrouwen meer aldus Brunswijk.

DC Mike Nerkust geeft pas aan dat er werkelijk sprake was van het weg smokkelen van dozen, nadat Brunswijk hem confronteerde met videobeelden van dit gebeuren.

Chandrikapersad Santokhi doet beroep op OKB om gauw hierop te treden.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen