Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Brunswijk gaat voor DNA voorzitterschap, ook vice president komt uit ABOP

Vanmiddag zal de samenwerking tussen VHP, ABOP, NPS en PL geproclameerd worden in 'het Lalla Rookh-gebouw'. De voorzitter van VHP Chan Santokhi gaat voor de presidentschap en leider van ABOP Ronnie Brunswijk  zal het roer van Jennifer Geerlings-Simons overnemen in De Nationale Assemblee. Het vicepresidentschap gaat ook naar ABOP.Daarentegen zijn er ook gesprekken gevoerd met de BEP maar het is niet tot een samenwerking gekomen en heeft voor ABOP bezwaar hiertegen aangetekend. Met de samenwerking tussen deze vier partijen  voor het vormen van coalitie voor de periode 2020-2025. De vorming van coalitie  van de vier partijen brengt op 33 zetels. (VHP 20, ABOP/PL 10 en NPS 3). Indien de president en vicepresident in de Verenigde Volksvergadering gekozen moeten worden, hebben deze partijen de overgrote meerderheid. 

Diverse posten in de nieuwe regering zijn al verdeeld. Vicevoorzitterschap van De Nationale Assemblee gaat naar VHP. Ook de post van governor van de Centrale Bank van Suriname is voor de VHP. De NPS en PL krijgen elk twee ministeries. PL krijgt Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken. De NPS Onderwijs en Olie- en Gas Zaken. Er wordt vernomen dat Natuurlijke Hulpbronnen wordt opgesplitst. 

Er word vernomen dat ABOP verder Justitie en Politie, Handel, Industrie & Toerisme en Sport & Jeugdzaken zal krijgen. De rest van de ministeries gaat naar de VHP.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen