Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

Breaking News: Momenteel 5 Corona besmettingen in Suriname

Nadat zaterdag twee nieuwe COVID-19 gevallen zijn bijgekomen kwam zondag de bevestiging dat een vijftiende persoon positief is getest op het nieuwe corona-virus. Deze persoon, een man die te Papatam nabij Albina woont, wordt naar de Ware Tijd verneemt nog vóór 1.00 uur vanmiddag opgehaald. Hij was thuis in afzondering in afwachting van het testresultaat.

Door de autoriteiten is nog geen informatie prijsgegeven over deze besmetting.Naar verluidt arriveerde de man afgelopen vrijdag in Pramaribo met gezondheidsklachten. Eergister is hij in Paramaribo gekomen met die klachten. Zijn toestand werd door familieleden via het alarmnummer 178 doorgegeven, waarna een test bij hem werd afgenomen. Die blijkt nu positief te zijn.

Vanwege de nieuwe besmettingen die duiden op lokale verspreiding zullen de coronamaatregelen worden aangepast. "Allround gan we weer aanpassen", zegt Danielle Veira van het COVID-19 Managementteam. Ook het besluit tot de gefaseerde heropening van de scholen en andere instellingen wordt in heroverweging genomen. Inmiddels hebben de autoriteiten besloten Albina volledig af te grendelen.

Burgers mogen het grensstadje voorlopig niet verlaten. "Niemand mag nu uit Albina. De weg is afgesloten. De mensen mogen wel op straat, als je bijvoorbeeld naar de winkel wil gaan of zo", zegt een bewoonster tegen de krant. Eerder was besloten dat personenverkeer vanuit Marowijne vanaf zondag niet meer is toegestaan.


DWT

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen