AZP krijgt een volledige transformatie aan nieuwe bedden

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een compleet nieuw beddenhuis. Daarmee is het voorheen bijna in verval geraakte deel van het ziekenhuis vervangen. De verbetering is in het voordeel van zowel het personeel als de cliënten is. Na dertig jaar ondergaat het ziekenhuis een volledige transformatie.

Het personeel is nog meer gemotiveerd om te werken, maar ook de cliënten en bezoekers zijn volgens haar vol lof. Het project is medio augustus 2018 gestart. De periode van achttien maanden die was uitgetrokken voor dit project moest met twee maanden worden verlengd. Dit jaar volgt nog de afronding van een nieuw operatiecomplex en de nieuwbouw van een high-intensivecare-unit. Verder zal het oogziekenhuis worden verbeterd.


Het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft 35 afdelingen en drie laboratoria. Elke jaar worden er ongeveer 450.000 klinische en poliklinische behandelingen gedaan.  Per jaar worden er bij de Spoedeisende Hulp gemiddeld zo'n vijftigduizend personen geholpen. Het aantal opnames in het ziekenhuis is op jaarbasis 27.000. Het ziekenhuis telt 2.400 medewerkers onder wie circa negenhonderd verpleegkundigen en iets meer dan honderd artsen. Dagelijks komen er gemiddeld vijfduizend bezoekers op het terrein van de instelling.AZP heeft zes gecertifceerde afdelingen en het streven is om tegen 2022 volledig ISO Health-gecertificeerd te zijn.Een reactie posten

0 Reacties