Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen

Afbeelding
Vanmorgen rond 09.15u stonden scholieren in grote groepen bij elkaar in hartje stad Paramaribo. De scholieren houden zich niet aan de Covid-19 maatregelen.  De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin maakt zich zorgen over een mogelijke nieuwe uitbraak van Covid-19, omdat een deel van de gemeenschap zich niet houden aan de corona maatregelen. Volgens hem gaat het niet allen om scholieren maar ook liet hij deze week foto's van mensen op voetbalvelden, Bij winkels mensen die bijelkaar stonden te chillen en borrelen. De minister vreest dat dit gedrag zal maken dat er weer een verscherping van de COVID-19-maatregelen in Suriname komt, juist nu de regering is overgegaan tot normaliseren van het leven.

VJC doneert voedselpakketten

Onze samenleving bestaat uit een heleboel hardwerkende mensen die soms een duwtje nodig hebben om verder door het leven te gaan. Voor Vaderdag jl. heeft de Vereniging Jongeren van Commewijne getracht om niet alleen vaders blij te maken met een voedselpakket, maar ook moeders die beide rollen vervullen van zowel vader als moeder.

We willen dhr. Rene Ramsaran en mevr. Sermila Ramsaran-Sewmangal voor de donaties om dit project tot een feit te kunnen maken. Dit hebben ze met heel hun hart gedaan voor de samenleving.

Ook hebben enkele leden van de VJC hun terugkoppeling over dit project gegeven. “We hebben gekozen om pakketten te verdelen i.v.m. Vaderdag, omdat er heel wat vaders en alleenstaande moeders zijn die een rol van een vader vervullen in huis, en het niet zo breed hebben. Het team van VJC besloot om deze mensen blij te maken met een pakketje, waarbij ze zichzelf konden vermaken op Vaderdag.” , zegt Shivaira Laismohamedkhan (lid van VJC). Volgens VJC-lid Brandon Wazirali betekent dit project heel veel voor hem. Hij wilde altijd sociaal bezig zijn en om te beginnen binnen de VJC is een eer.

“De reacties waren onschatbaar. Tranen van blijdschap, omdat ze dan die dag tenminste iets op hun bord hebben om te eten.”, zegt VJC-lid Payal Sewradj. Volgens VJC-lid Raïnesh Charoe zal dit een duurzaam project zijn, omdat we in geringe mate deze mensen hebben kunnen helpen, maar er zijn nog een aantal die ons hulp nodig heeft. Dus VJC gaat natuurlijk verder met zulke projecten, niet alleen op de Vaderdag speciaal, maar ook andere periodieken.
De VJC is een sociale jongeren organisatie die als visie heeft: “ Jongeren uit het district Commewijne die samen bundelen en solidair staan voor de algemene ontwikkeling van de samenleving van Commewijne i.h.b. de jeugd in alle omstandigheden; ongeacht de gender, religie, etniciteit, economische staat en seksuele oriëntatie.” Dus geen politieke of andere gouvernementele organisatie. Aldus de Vereniging Jongeren van Commewijne

Reacties

Populaire posts van deze blog

Salarisverhoging van min. SRD 4000,- voor leerkrachten in Suriname?

Scholieren houden zich niet aan Covid-19 maatregelen